Appar i Office

Appar i Office

Skribent: Joel Davidsson  /  Kategorier: Office 2013  /  Publicerad den 18 mars 2013
Appar, appar och åter appar. Nu gör apparna sitt intåg även i dina favoritprogram Word, Excel, PowerPoint och Outlook.

Hur ofta använde du ordet "appar" för 3 år sedan? Förmodligen inte så ofta. Tror du mig inte kan du kolla in kurvan nedan som hämtas från Google Trends


 

Begreppet appar har verkligen blivit stort och de allra flesta förknippar det säkert med sina smarta telefoner. Men nu kommer apparna på bred front även för t ex Windows och i tv-apparater. Office-utvecklarna på Microsoft vill såklart inte vara sämre och i Office 2013 kan du enkelt infoga olika appar och på så sätt få ännu mer funktionalitet och en ännu rikare upplevelse.

Apparna hittar du enkelt under Infoga-menyn i t ex Word och Excel (i den svenska versionen har man dock valt att kalla dom program):

 

Hur fungerar apparna då?

I skrivande stund är det endast den amerikanska delen av Office App Store som öppnat och utbudet av användbara appar är ganska begränsat. Men med tanke på användarbasen för Office är det nog bara en tidsfråga innan det tar fart på allvar!

Malin Dandenell driver den utmärkta och matnyttiga bloggen Officemaster.se och hon har letat upp några appar i Excel och visar i en kort video hur du kan komma igång:

 

 

Antal visningar (2117)      Kommentarer ()

Joel Davidsson

Joel Davidsson Joel Davidsson

Idrottsintresserad Jönköpingsbo som reser ofta till Öland och gärna till Thailand. Jobbar mycket med Office 365 och kan abonnemangsformerna på sina fem fingrar. Andra inlägg av Joel Davidsson