Det nya arbetslivet, häng med!

Det nya arbetslivet, häng med!

Skribent: Sofie Kalén  /  Kategorier: Det nya arbetslivet  /  Publicerad den 11 mars 2013
"Det nya arbetslivet" är ett nytt sätt att se på arbetet. Fram tills idag har vi anpassat våra liv till vilket arbete vi har, men tänk vad härligt om fler hade möjligheten att göra precis tvärtom och anpassa arbetet efter hur vi lever.
De allra flesta familjer idag har ett pussel att lägga varje vecka, året om. Visst har vi alla önskat att dygnet skulle ha några fler timmar ibland.Den nya synen på arbetslivet innebär kort och gott att vi enklare kombinerar arbetsliv och fritid samt möjligheten att göra det vi vill när det passar oss.

Ibland kanske vi vill hämta tidigt från dagis och hellre jobba några timmar på kvällen. En annan dag kanske du behöver passa hantverkaren och behöver jobba hemifrån under några timmar. Eller varför inte svara på några mail medan du sitter på tåget eller ha ett telefonmöte medan du sitter i bilen.

Ni kommer kanske ihåg när datorn ersatte skrivmaskinen? Det var inte så länge sedan. Just nu sker det liknande  förändringar. Trenden är att informationen inte  längre lagras lokalt på datorn utan i olika typer av molntjänster.

Det innebär att vi inte längre är bundna till någon speciell plats. Vi kan komma åt information och de program vi använder oavsett var vi befinner oss och från vilken enhet vi använder, surfplatta, dator eller telefon.

Arbetet behöver inte längre vara en plats man går till utan någonting man gör. Rätt teknik och rätt inställning är det som krävs!


Vilken syn på har ni på ert företag på ett flexibelt arbetssätt? Är det ok att jobba hemifrån ibland? Skriv gärna i kommentarsfältet!

Antal visningar (1756)      Kommentarer ()

Taggar:
Sofie Kalén

Sofie Kalén Sofie Kalén

Andra inlägg av Sofie Kalén