Uppgiftshantering i OneNote

Uppgiftshantering i OneNote

Skribent: Ken Larsson  /  Kategorier: Office 2013  /  Publicerad den 27 mars 2013
OneNote är fantastiskt. Det har förändrat mitt sätt att anteckna i grunden och i det team jag jobbar använder vi verktyget hela tiden. Vi har i stort sett slutat e-posta varandra information rörande kunder eller projekt, annat än en direktlänk till en OneNote sida.

Vi lagrar hela anteckningsböcker i SharePoint vilket gör att hela teamet alltid har de senaste anteckningarna från kollegornas kundmöten eller information gällande projekt. Fördelarna ligger i att det är snabbt att använda, du behöver ingen uppkoppling (allt synkroniseras när du får tillgång till nätet) och att du kan använda det på datorn, surfplattan och mobilen.

Vill du ha strukturerad information är sällan OneNote rätt ställe att lägga det på eftersom det är ett anteckningsverktyg, men med hjälp av sökfunktionen och taggar kan man arbeta i projekt på ett bra sätt i OneNote.

Skapa till exempel en avsnittsgrupp för att samla anteckningar rörande ett visst huvudämne, till exempel en kund. Under detta skapar du sedan ett avsnitt för ett projekt.

Skapa sedan fritt antal sidor i detta avsnitt. Det kan röra sig om kundmöte, en lista med uppgifter, kamerabilder från whiteboard mm.

Nu markerar du allt som är en uppgift att utföra med en kryssruta från menyn taggar, oavsett vilken sida det ligger på. Som standard finns det en enkel kryssruta, men jag har valt att lägga till tre ytterligare kryssrutor för att markera prioritet.

Nu kommer vi till magin i det hela. Genom att använda OneNotes taggsökning kan du få en fullständig uppgiftlista över hela projektet. I exemplet samlas alla  uppgifter från både sidan Kundmöte och Att göra.

Välj "Sök efter taggar" i menyn. Gruppera flaggorna efter "Namn på flagga", välj att bara visa avmarkerade objekt (dvs slutförda uppgifter visas inte) och välj sedan att söka i "Det här avsnittet".

 

 

 Resultatet blir en sammanfattning av alla uppgifter som ska utföras för projektet, oavsett vilken sida de ligger på. Ett klick på respektive uppgift hoppar direkt till rätt sida och du har nu skapat en god överblick över vad som måste prioriteras i ditt projekt.

 

 

 

 

Antal visningar (3402)      Kommentarer ()

Taggar: OneNote
Ken Larsson

Ken Larsson Ken Larsson

Andra inlägg av Ken Larsson