Vad är SharePoint?

Vad är SharePoint?

Skribent: Ken Larsson  /  Kategorier: SharePoint  /  Publicerad den 28 mars 2013
En av de vanligaste frågorna jag får är "vad är SharePoint?".
Jag måste säga att jag dessvärre inte har ett bra svar på denna fråga. Dels eftersom den egentliga frågan antagligen borde vara "vad kan SharePoint göra för mig?", och att jag i detta läge inte har en aning om vilka behov som finns bakom frågan. Men också för att SharePoint är som en stor verktygslåda med hur mycket möjligheter som helst. I ett snabbt svar är risken att jag plockar upp en hammare och spik, men det egentliga behovet var en skruvmejsel. 

Det bästa svaret på frågan är antagligen att det är en informationsportal. Det brukar fånga intresset och sätta igång en diskussion om vad information egentligen är, och framför allt hur den hanteras. 

Jag har för avsikt att i ett antal blogginlägg gå igenom lite grundläggande funktionalitet i SharePoint och hur man med relativt enkla medel kan åstadkomma stora effektiviseringar genom att låta SharePoint fungera som ett stöd för processer i företagen. Jag kommer att ha en del skärmdumpar där jag visar SharePoint online i version 2010. Det vill säga inte den senaste versionen (2013), men funktionaliteten är i stort densamma i båda versionerna. 

Häng med under kategorin SharePoint på denna blogg, och lämna gärna kommentarer om saker du tycker jag ska ta upp i bloggen eller frågor som uppstår.

Antal visningar (1787)      Kommentarer ()

Taggar:
Ken Larsson

Ken Larsson Ken Larsson

Andra inlägg av Ken Larsson