Teamviewer-app till Windows Phone testad

Teamviewer-app till Windows Phone testad

Skribent: Jakob Gill  /  Kategorier: Mobilt, Windows 8  /  Publicerad den 11 juni 2013
Teamviewer är ett program för fjärrstyrning av datorer och finns nu tillgänglig för gratis nedladdning i appformat till Windows Phone.

 

Teamviewer-appen är släppt till Windows Phone och låter dig fjärrstyra Windows- Mac- och Linuxburkar. Appen finns redo att laddas ner i Store.

Appen fungerar precis som sin motsvarighet på datorn; knappa in ID och password till datorn som ska fjärrstyras och du är igång! Det går även att logga in med sin Teamviewer-inloggning om man har en sådan. I testet nedan fjärrstyrde jag min W8-burk från min Nokia Lumia 920.

Man styr muspekaren och "klickar" genom att toucha skärmen. Att zooma in som brukligt på pekskärmar och samtidigt navigera fungerar dock mindre bra, då styrningen av pekaren enbart verkar fungera i helskärmsläge. Känsligheten på muspekaren kan upplevas långsam och klumpig i början, dock är det en vanefråga.

Att navigera till webbsidor osv är inga problem, inte heller att nå metroläget i Windows 8. Svårt dock att scrolla lodrätt på ett smidigt sätt, och nog för att skärmen på Lumia 920 är stor så blir det lätt rätt plottrigt. Snabbknapp finns till ctrl+alt+delete.

 

Låter man telefonen låsa sig kopplas man från sessionen, dock sparas uppgifterna från sin senaste session så det är bara att ansluta igen (dessa sparas inte om man medvetet går ur appen). Jag hamnade också flera gånger i lägen då muspekaren inte svarade och jag var tvungen att starta om fjärrsessionen. Appen är också bara kompatibel med Teamviewer 8 på datorn som ska fjärrstyras.

 

Betyg: 3/5

Kul alternativ med förbättringspotential.

 

 

Skulle vilja se följande förbättringar/möjligheter till nästa version:

 

- Fixa buggarna när muspekaren inte svarar.
- En lista på senaste sessioner eller liknande.
- Smidigare lodrät scrollning.

- Kompabilitet med äldre TV-versioner?

+ Möjlighet att via dator fjärrstyra telefonen.

 

Länk till vidare info och bilder:

http://www.windowsphone.com/sv-se/store/app/teamviewer/afadc741-961a-4677-b490-c1777bdfe9e5

Antal visningar (2388)      Kommentarer ()

Taggar:

Jakob Gill Jakob Gill

Andra inlägg av Jakob Gill