Fem nyheter i Office 365

Fem nyheter i Office 365

Skribent: Joel Davidsson  /  Kategorier: Office 365  /  Publicerad den 3 juli 2013

En av de stora fördelarna med att abonnera på Office 365 istället för att köpa traditionella licenser är att det kontinuerligt lanseras förbättringar och nyheter som du har möjlighet att ta del av. Vanligen helt utan extra kostnader.

Bara senaste månaden har Microsoft släppt fem nyheter som var och en kan vara ganska intressanta och användbara. Nedan gör vi en snabb genomgång av dessa:

Integration mellan Skype och Lync

Nu kan användare av Skype och Lync kommunicera med varandra via såväl röst som text. Dessutom fungerar närvaro/tillgänglighet. I kommande uppdateringar ska det bli möjligt även med videosamtal samt skrivbords- och programdelning.

För att detta ska fungera måste funktionen aktiveras för respektive organisation inne i portalen för Office 365. Mer information kring detta hittar du här.

Office för iPhone

Microsoft Office till iPhone har det ryktats om länge och för ett par veckor sedan släpptes den efterfrågade appen. Numera är det alltså möjligt för Office 365-användare att ladda ned Office Mobile for iPhone för att öppna och redigera dokument i Word, Excel och PowerPoint i telefonen!

I bloggen Office News hittar du mer information om appen!

SkyDrive Pro för iOS

Häromdagen kom nästa app för alla Apple-fantaster. Den här gången var det SkyDrive Pro som gjordes tillgängligt och därmed gjorde det mobila arbetet ännu lite enklare för de som kommit igång med tjänsten SkyDrive Pro.

SkyDrive Pro för Windows 8

Samtidigt med ovanstående kom även en app för SkyDrive Pro till Windows 8. SkyDrive Pro ska inte förväxlas med ”konsumentversionen” SkyDrive (dvs utan Pro på slutet).

Läs mer om apparna och var du kan ladda ned dem här.

Integrera Yammer i Office 365

SharePoint Newsfeed/Nyhetskälla är standardlösningen för “social collaboration” i Office 365. Men numera kan varje organisation välja att istället integrera och använda sig av Yammer.

Har du ingen koll på vare sig Newsfeed eller Yammer behöver du inte skämmas för det. Du är inte ensam. Men ”sociala samarbetsmöjligheter” och sociala intranät är väldigt hett och ett område där Microsoft satsar hårt. Det är alltså mycket troligt att du kommer att höra talas betydligt mer om detta framöver. Vi själva kommer att återkomma till dessa ämnen i flera bloggposter framöver. 

I detta inlägg väljer jag istället att endast länka till två bra och intressanta bloggposter från teamen på Microsoft som jobbar med detta:

Yammer and SharePoint Enterprise Social Roadmap Update
Advancing the Enterprise Social Roadmap June 2013

Det som är väldigt tydligt när man läser dessa är just att Microsoft satsar stort och att ambitionen är att göra Yammer till ”the social layer” för alla sina produkter och tjänster. Dvs räkna med att Yammer kommer att dyka upp i bland annat Office och CRM framöver.


Antal visningar (2511)      Kommentarer ()

Joel Davidsson

Joel Davidsson Joel Davidsson

Idrottsintresserad Jönköpingsbo som reser ofta till Öland och gärna till Thailand. Jobbar mycket med Office 365 och kan abonnemangsformerna på sina fem fingrar. Andra inlägg av Joel Davidsson