Komma åt Skydrive Pro i Windows Phone 8

Komma åt Skydrive Pro i Windows Phone 8

Skribent: Petter Jacobs  /  Kategorier: Det nya arbetslivet, Mobilt, Molnet, Office 365, SharePoint  /  Publicerad den 16 september 2013

När man har möjlighet att köra SkyDrive Pro på jobbet vill man såklart även ha enkel access till sina filer i sin Windows Phone 8. Det finns ännu ingen app för detta, men du kan få tillgång till genom att lägga till SkyDrive Pro i ”platser” i Office Hubben.

 

  1. På telefonen, surfa till login.microsoftonline.com och logga in.
  2. Du når skydrive via att klicka på menyn nere till vänster  och sedan klicka på "office365" vilket presenterar en meny där du kan klicka på menyvalet ”skydrive”. Kopiera Copy icon sedan URL:en.
  3. Gå till Office-hubben, svep till platser, och klicka på Nytt .
  4. Klicka på URL-rutan, och ta bort https://.
  5. Klicka på Klistra in  för att klistra in URL:en. Denna URL behöver ändras genom att ta bort slutet så att den ser ut enligt följande (men självklart med ert företagsnamn och ditt alias)  https://företag-my.sharepoint.com/personal/DITTALIAS_företag_se/
  6. Klicka sedan på Go  på tangentbordet.
  7. En länk till din Skydrive Pro läggs nu till i platser i Office Hubben. Bara att klicka på denna för att komma åt dina filer.
  8. Det verkar som att vissa inte kommer direkt in i ”documents” utan till en mapp-nivå ovanför i sin skydrive Pro. I så fall kan man i denna vy klicka och hålla kvar fingret på ”documents” för att få upp menyn, och sedan välja ”Lägg till i platser”. Då skapas en direktgenväg till documents och du kan radera den andra genvägen i platser.

Happy Skydriving!

 

Antal visningar (3169)      Kommentarer ()

Taggar: